Pokrenut projekt "Virtualna Privredna komora za Balkanski region"

Bez autora
Feb 28 2011

Projekt "virtualna privredna komora" je implementiran kroz on-online oservis (www.index-map.com) s ciljem da se stvore konkretni i djelotvorni uvijeti za poslovanje privrednih subjekata u okviru regije koja obuhvata Hrvatsku, BiH, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Namjera osnivača projekta je u skorijem vremenu omogućiti uključenje ostalih balkanskih zemalja. Uključenje privrednih subjekata u 'Virtualnu privrednu komoru' implementira se kroz registraciju privrednog subjekta ili više njih putem www.index-map.com. Nakon registracije privredni subjekt ima osigurane alate unutar servisa za sve poslovne aktivnosti počevši od: besplatnih objava poslovnih vijesti koje Google tražilica veoma brzo i visoko indeksira, djeljenje i objava svih vrsta dokumenata, uspostavljanje partnerskih odnosa, kreiranje interesnih privatnih i javnih grupa, pa sve do kreiranja potpunog virtulanog poslovnog ambijenta.

Pokrenut projekt "Virtualna Privredna komora za Balkanski region"Projekt "Virtualna privredna komora" je implementiran kroz on-online oservis (www.index-map.com) s ciljem da se stvore konkretni i djelotvorni uvijeti za poslovanje privrednih subjekata u okviru regije koja obuhvata Hrvatsku, BiH, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

Namjera osnivača projekta je u skorijem vremenu omogućiti uključenje ostalih balkanskih zemalja.

Uključenje privrednih subjekata u 'Virtualnu privrednu komoru' implementira se kroz registraciju privrednog subjekta ili više njih putem www.index-map.com.

Nakon registracije privredni subjekt ima osigurane alate unutar servisa za sve poslovne aktivnosti počevši od: besplatnih objava poslovnih vijesti koje Google tražilica veoma brzo i visoko indeksira, djeljenje i objava svih vrsta dokumenata, uspostavljanje partnerskih odnosa, kreiranje interesnih privatnih i javnih grupa, pa sve do kreiranja potpunog virtulanog poslovnog ambijenta.

Uključenjem privredni subjekti, na jednom mjestu, dobijaju više servisa, uglavnom besplatnih (besplatna objava: poslovnih vjesti, oglasa za posao, tendera, ... ), a na raspolaganju  su im i operateri (on line) zaduženi da privrednim subjektima odgovore na eventualna pitanja ili pruže tehničku podršku u svrhu što ugodnijeg korištenja servisa.

"Dobrodošli su svi koje žele podržati ovaj projekt na bilo koji način, s obzirom da je otvorenog tipa, te djeluje u korist cjelokupne balkanske privrede. Oni koji žele imaju mogućnosti trajnije doprinijeti projektu kroz partnerstvo. Stoga pozivamo sve privredne subjekte da se slobodno priključe u Virtualnu Regionalnu Privrednu Komoru i zaobiđu sva kontraproduktivna ograničenja koja danas egzistiraju u našem balkanskom regionu", kazao je Dario Kreštalica, autor projekta Virtualne privredne komore za Balkanski region.

Ciljevi projekta su, između ostalih, jačanje privrede zemalja u regiji (HR, BiH, SR, CG, MK) i njihove brže integracije u EU, kroz kolaboraciju privredih subjekata. Također, privrednicima je na raspolaganju da na inovativan način prezentiraju svoje usluge i proizvode na domaćem i regionalnom tržištu, kao i mogućnost poslovnog povezivanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik